• Start
  • Båtresan till Fjäderägg

 Till Holmön åker ni med Holmöfärjan. Holmöfärjan är gratis och avgår från Norrfjärdens färjeläge på fastlandet. Resan tar 45 minuter. 

Färden vidare från Byviken på Holmön förbi Sköthällan, Trappudden och Lill-Fjäderägg och ut till hamnen i Själahällskroken på Stora Fjäderägg tar ca 20 minuter beroende på väder och vind. Båten tar 12 passagerare. Flytvästar finns till alla. Bokning är obligatorisk och ska ske senast dagen före avresan.

 

Pris Byviken – Fjäderägg tur och retur enligt ordinarie turlista, under högsäsong ut till fyrplatsen mitt på dagen och åter till Holmön på eftermiddagen:

  • vuxen tur och retur 250 kr
  • barn 5–15 år i familjens sällskap 120 kr (yngre barn reser gratis)

Om inget annat är avtalat avgår båten kl 14.00 från Holmön under sommarsäsongen. Hemresan sker kl 15 från Stora Fjäderägg.

Vid extraturer utanför tidtabell gäller särskild prissättning.
Betalning av båtresa och logi sker till värden på vandrarhemmet.
OBS! Vi kan inte ta kontokort, betala därför med Swish eller boka och betala via Svenska Turistföreningens hemsida, www.svenskaturistforeningen.se/storafjaderagg.

 

Åren 2001 till 2019 trafikerade Holmöns Båtmuseums museifartyg traden Holmön - Stora Fjäderägg. Efter nästan 20 år som seglande museibåt befinner hon sig nu i behov av omfattande renoveringar för att på ett tryggt sätt transportera passagerare mellan Holmön och Stora Fjäderägg. Vi vet att vi är många som har härliga, spännande och betydelsefulla minnen från Slupens seglatser och som ett sätt att hedra dessa turer efterlyser vi därför era berättelser. Skicka in era minnen till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Minnena kommer sammanställas tillsammans med Slupen i Holmöns Båtmuseums samlingar på fasta land framöver.